duminică, 8 aprilie 2012

Cu bicicleta prin Prahova 2

A doua plimbare cu bicicleta prin judetul Prahova,plimbare care trebuia sa ne duca la Casa Memoriala George Enescu din Sinaia,Muzeul Cinegetic din Comarnic,castelul Iulia Hasdeu din Campina,inchisoarea Doftana si icul trianon din Floresti,din pacate la ultimul obiectiv,nu am mai ajuns deoarece am intrat in localitatea Floresti chiar inainte de sosirea trenului care urma sa ne aduca acasa,in Bucuresti.Dimineata am plecat din Bucuresti sapte oameni urmand sa ne despartim la Campina de unul dintre noi,care trebuia sa ajunga in Bucuresti,mai devreme pentru a participa la un mars al biciclistilor.
Traseul a fost in totalitate asfalt,cu portiuni mai bune si mai putin bune,am avut parte de-a lungul lui de coborari dar si de urcari,in special din Comarnic spre Sotrile,unde pe multe portiuni am impins la bicicleta.
Desi vremea se anunta capricioasa,cu ploi si ninsoare,am avut parte de soare in majoritatea timpului,o mica exceptia fiind Sinaia unde cand am ajuns,in jur de ora 9 dimineata,cadeau cativa fulgi razleti.
La obiectivele de pe traseu,am intalnit multi vizitatori,in mare parte elevi,deci inca mai exista interes pentru cultura si istoria romanilor,cinste dascalilor in etate.Pentru biletul de intrare am platit dupa cum urmeaza:
Casa memoriala George Enescu-6 lei taxa bilet
Muzeul Cinegetic Posada-10 lei taxa bilet
Castelul Iulia Hasdeu-8 lei taxa bilet

De mentionat ca iarasi am avut probleme cu plata biletelor pentru biciclete,la ghiseul de bilete nu s-au eliberat bilete pentru bicicletete pentru ca trenul nu avea vagon pentru biciclete,desi cand ne-am urcat in tren,si la dus si la intoarcere trenul avea vagon destinat transportului bicicletei,drept urmare discutii nesfarsite cu controlorul de tren despre legislatie si alte aspecte legate de transportul bicicletei in tren.




















castelul martha bibescu(in aceeasi curte cu muzeul cinegetic)





































































Traseul complet aici:




Bike route 1469332 - powered by Bikemap 

2 comentarii:

  1. Salutare! Ai sters hartile sau ce s-a intamplat cu ele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate,din cauza unei erori au fost sterse unele harti.Daca te pot ajuta cu un traseu anume sau cu alte informatii da-mi de stire.

    RăspundețiȘtergere