vineri, 3 iunie 2011

Tura prin Teleorman-28,29-05-2011

In sfarsit...prima tura mai lunga,de 2 zile!!
Acum ceva vreme,am gasit pe net un link cu diferite obiectivele turistice din judetul Teleorman,si am alcatuit un traseu de vreo 500 km care cuprindea 30 obiective,in ideea de a-l face candva.Obiectivele sunt manastiri din lemn,case vechi taranesti,case memoriale,manastiri,curti domnesti,conace,biserici vechi.
Tot vorbind despre trasee la diferite intalniri cu alti biciclisti,am hotarat impreuna cu alexandru boia,sa facem o parte din traseul initial si anume:Videle-Silistea Gumesti-Orbeasca de Sus-Alexandria-Turnu Magurele.Innoptarea urma sa aibe loc la bunicii lui Alexandru in comuna Orbeasca de Sus,iar distanta Bucuresti -Videle si Turnu Magurele-Bucuresti sa o facem cu trenul.
In urma evenimentului postat pe facebook,am pornit la drum 4 oameni,eu ,alexandru,daniel vatala, si ciprian ionut bivol.
Pana la urma,am scurtat traseul,si de la Alexandria am mers pana la Rosiori de unde am luat trenul inapoi spre Bucuresti.Cauzele au fost diverse...oboseala,caldura,mancare prea multa in ajun...1-2 beri :))
In prima zi s-a pedalat Videle-Orbeasca de Sus,s-a mers destul de repede,am avut o medie de 17 km/h,am plecat din Videle la 10 dimineata si am ajuns in Orbeasca de Sus la ora 20.Am facut in jur de 120 km,opririle de pe drum au fost in jur de 2-3 ore.
A doua zi am pedalat din Orbeasca de Sus pana in Alexandria(bere rece,acasa la Alexandru)si apoi pana la Rosiori de unde am luat trenul inapoi spre Bucuresti.
Mai jos atasez traseul initial cu turul judetului Teleorman cu tot cu obiective(daca cineva imi poate da informatii despre alte obiective,ii voi ramane recunoscator),si o poza cu traseul facut ne noi.
Informatii si poze despre obiectivele vizitate in urmatoarele 2 posturi.
Multumesc Alexandru pentru ospitalitate!


Bike route 798118 - powered by Bikemap 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu