marți, 17 mai 2011

Let's bike it! la padurea Nebuna....sau nu!

O tura/plimbare care se anunta destul de frumoasa si accesibila tuturor biciclistilor.Insa,pe traseu lucrurile sau schimbat iar unii dintre noi au avut de castigat,altii de pierdut.O scurta sinteza a plusurilor si minusurilor,vazute si simtite de mine personal,nu acuz pe nimeni,tura a trecut,am castigat 90 de km insa am pierdut inca o ocazie de a face un lucru bun IMPREUNA.

plus:
-promovarea simtului civic si al mersului pe bicicleta
-promovarea plimbarilor in afara oraselor,pe drumuri fara trafic in conditii de off road
-socializare
-promovarea programelor ecologice

minus:
-informarea insuficienta a participantilor in legatura cu viteza de mers,distanta reala a traseului si dificultatea acestuia
-ezitarea oragnizatorilor in 2 randuri,in legatura cu drumul de urmat,in conditiile in care se anuntase in prealabil ca s-a facut o recunoastere a traseului
-fortarea participantilor,indiferent de antrenament,sa pastreze un anumit ritm de pedalat si de a avea opriri stabilite de organizator inaintea turei fara acordul sau instiintarea participantilor
-dorinta oraganizatorilor de a impune o disciplina militareasca prin limbaj neadecvat,expresii de genul :"daca depasesti plutonul te trimit acasa","de abia astept sa trimit pe cineva acasa",:daca nu poti pedala stai acasa",ultima expresie fiind folosita in conditiile in care pe pagina evenimentului la descrierea traseului era trecut-begginer friendly.

acum,ramane ca data viitoare organizatorii sa remedieze sau nu problemele aparute si sa speram ca pana la urma vom reusi sa invatam unii de la altii una/alta.





















traseul aici:



Bike route 939956 - powered by Bikemap 

5 comentarii:

  1. din pacate, organizatorul, desi plin ochi de bune intentii, a dovedit lipa de experienta/talent in conducerea unui grup mare de oameni, iar la capitolul comunicare s-a dovedit un antitalent de mare clasa.

    personal, insa, nu pot fi de acord ca participantii sa dicteze opririle cum si cand au ei chef, ca nu mai suntem la gradinita.
    si, daca o fac, macar sa dovedeasca politetea elementara sa nu se considere buricul pamantului si sa faca in asa fel incat sa se consulte cu, sau sa anunte pe organizator de decizia lor.
    eu nu am vazut nici un semn din partea celor care ati ramas acolo ca v-ar pasa de restul lumii.
    doar v-ati asezat acolo si ati asteptat ca toata lumea sa se intoarca dupa voi ca floarea soarelui dupa soare.

    P.S. macar la tura de la Campina/Floresti decizia de a o lua inainte a fost anuntata, discutata si asumata. ceea ce mi s-a parut foarte civilizat.
    si, da, imi dau seama ca stilul arogant al organizatorului a provocat pe multi sa raspunda cu aceasi moneda...dar in stilul asta se alege praful...
    si totusi, n-a fost atat de rau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. hei,nu ai vazut pentru ca ne aflam la 3 km in fata lor,iar ei au avut pana,eu m-am intors cand am aflat pe cand tu ,ai venit,ai aruncat o privire si apoi ai plecat,nu?
    si nu asteptam pe nimeni sa se intoarca dupa noi,am asteptat sa termine pana,ca s-a mai stat dupa 10 minute ca sa termine lumea de mancat,asta este altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am "aruncat o privire si am plecat" am stat langa omul cu pana pana a zis ca e gata si s-a urcat pe bicicleta.
    dar probabil ca tu nu ai vazut asta pentru ca erai la 50 de metri mai incolo si iti beai berea si mancai senvisul. sau te odihneai la umbra. sau ce faceai tu acolo.
    ce am spus eu ramane valabil - trebuia sa anuntati ca va puneti pe mancat, poate s-ar fi pus si ceilalti.
    dar, probabil ca cei 7 ani de acasa, intre timp, nu mai sunt la moda.

    RăspundețiȘtergere
  4. ar fi trebuit sa stau in soare?omu a zis ca se descurca cu pana.
    trebuia sa mananc sau sa beau bere cand imi spunea organizatorul?
    s-a anuntat pana prin telefon,ca unii s-au intors iar altii au continuat este altceva.
    imi pare rau ca nu ti-ai gasit amici intelectuali in grupul asta de biciclisti.
    si apropo...casa era chiar vizavi.pe langa alte standarde,se pare ca ai si alte unitati de masura.
    chiar iti place sa comentezi aiurea?pe bune...

    RăspundețiȘtergere
  5. asa cum ati anuntat pana prin telefon puteati anunta si ca voi v-ati asezat sa mancati, sau ca dupa ce pana a fost reparata mai ramaneti "10 minute pana isi termina oamenii berile si sanvisurile"

    nu cred ca trebuie sa fii intelectual ca sa te gandesti, inainte de a scoate bautura si mancarea din rucsac, ca la cateva sute de metri in fata sunt cativa oameni care stau in soare ca sa astepte sa se repare pana si sa se continue pana la locul de popas.

    RăspundețiȘtergere