luni, 13 octombrie 2014

Pe submuntele Valcei. Pe bicicleta, ziua 4.Traseul din a patra zi, a suferit in decurs de 48 de ore trei modificari. Varianta initiala  presupunea parcurgerea distantei Horezu - schitul Pahomie via Pausesti Maglasi  si retur pe bicicleta. Varianta finala a insemnat o drumetie de aproape 10 ore cu pornire din satul Pietreni si sosire in Pausesti Maglasi si retur in Horezu cu o cursa  maxi taxi.

Schimbarea a survenit cu o zi in urma, atunci cand am ajuns in apropierea schitului 44 de Izvoare si am vazut un indicator pentru trasee de drumetie care ne indica ca de la schitul 44 de Izvoare pana la schitul Pahomie via schitul Patrunsa este traseu marcat care dureaza 3,5 ore. Seara, ajunsi la pensiune am rasfoit niste brosuri turistice ale parcului national Buila Vanturarita si am hotarat sa mergem pe acest traseu si tot pe el sa ne intoarcem. Nu ne-am mai intors pe acest traseu pentru ca nu ne  mai incadram in timp sa prindem microbuzul din satul Pietreni spre Horezu, si am preferat sa continuam drumul de la schitul Pahomie pana  la  Pausesti Maglasi de unde sa luam o cursa spre Horezu. Traseul final a avut peste 25 de kilometri si a inclus drum forestier, poteci, drum pietruit, drum asfaltat.

O scurta descriere a traseului. Traseul incepe din apropierea schitului 44 de Izvoare, pe drumul forestier Valea Morii pe marcaj turistic banda rosie pana la Poiana Scarisoara unde se continua pe marcaj turistic punct galben pana la schitul Patrunsa iar de acolo drumul continua pe cruce rosie pana la schitul Pahomie. De la schitul Pahomie exista un singur drum care duce spre satul Cheia respectiv Pausesti Maglasi si este marcat corespunzator. A fost prima data cand am combinat  bicicleta cu drumetia  in cadrul unei singure ture. Rezultatul a fost unul satisfacator, chiar daca a doua zi ne-am resimtit un pic :)
Traseul este marcat corespunzator existand doar o singura portiune unde distanta dintre marcaje este destul de mare si exista riscul unei rataciri. Portiunea se afla in apropierea adapostului de la Poiana Scarisoara, destul de sus, intr-o intersectie unde exista un stalp cu sageti indicand diverse trasee. Traseul spre schitul Patrunsa continua usor in urcare pana la Poiana Scarisoara unde exista un adapost cu izvor de apa potabila si apoi in coborare pana la schit.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu