miercuri, 10 iulie 2013

Cu bicicleta pe dealuri 3

Tura de dificultate medie spre mare,pe dealurile din vecinatatea orasului Campina.Obiectivul turei a fost Crucea Domnitorului aflata in satul Melicesti.Este o cruce inalta de 3m, din piatra alba, inaltata in urma vizitei din 1866 a proaspatului domnitor Carol I, care isi cauta un loc pt. resedinta sa de vara. Legenda spune ca lui Carol I i-au placut locurile, insa in urma unui accident, calul regal si-a rupt un picior, iar domnitorul a considerat aceasta drept semn rau si a decis sa mai caute si alte locuri, oprindu-se pana la urma la paraul Peles din Sinaia.
Crucea s-a darimat dupa cutremurul din 1977 insa oamenii au pastrat-o si de cativa ani a fost repusa la vechiul ei loc. Are inscriptii cu caractere latine si chiar chirilice, insa nu se mai pot descifra in totalitate. Poate ca autoritatile locale ar trebui sa se ocupe mai mult de ea, amenajand pancarde cu transcrierea textelor si cu istoricul monumentului. 


Traseul a pornit din Campina,am urcat spre Telega Bai si apoi Melicesti.La intoarcere am urmat drumul inapoi spre Telega,am trecut prin Mislea,ca sa incheiem tura la Floresti,la ruinele Micului Trianon.
Traseul este parte asfalt ( portiunea Campina- Telega-Melicesti partial-Mislea-Floresti ), parte drum cu pietris / pamant / drum prin poieni (interiorul satului Melicesti, urcarea / coborarea spre si de la Crucea Domnitorului ) si include mici portiuni de push-bike atat pe asfalt cat si pe pietris / pamant.
Este o zona pitoreasca,panorama de la Crucea Domnitorului fiind foarte variata, existand privelisti asupra muntilor Bucegi,muntilor Baiului cat si a dealurilor adiacente zonei.
Traseul spre Crucea Domnitorului poate fi facut si ca drumetie,plecand din localitatea Telega.

Mai jos cateva poze.







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu