luni, 11 martie 2013

Centura Cicloturistica a Bucurestiului

Acum ceva vreme am aflat ca un grup de tineri dintr-un sat din apropierea Bucurestiului s-au hotarat sa-si promoveze satul  printr-un proiect de cicloturism.Sambata,9 martie a avut loc prima actiune din cadrul proiectului si anume montarea a trei panouri informative la intrarile din satele aflate pe traseu.Odata ajuns acolo pentru a da o mana de ajutor am gasit niste tineri simpli si modesti dar cu planuri mari puse la cale.
Centura cicloturistica a Bucurestiului este un proiect care doreste crearea  unei retele de comunitati rurale in jurul Bucurestiului (cca 20-45 km distanta rutiera) care sa formeze un mediu prietenos pentru cicloturism, usor accesibil bucurestenilor iubitori ai naturii si ai mersului pe bicicleta.
Prima etapa a proiectului are misiunea de a arata cum poate sa arate o comunitate rurala ciclo-prietenoasa, cu trasee marcate si facilitatile minime necesare pentru cicloturism precum si stabilirea unei platforme informative. Comunitatea Ciocanesti , Dambovita este comunitatea pilot a proiectului, finantat prin programul PACT pentru Comunitate.  Aceasta etapa isi propune sa creeze si o comunitate de oameni-organizatii-institutii in jurul proiectului.
Urmatoarea etapa este de a implementa ideea in cat mai multe comunitati rurale si de a agrega cat mai multe astfel de comunitati sa formeze o retea in jurul Bucurestiului. Aceasta retea urmeaza sa faciliteze atat colaborarea pe tema cicloturismului intre aceste comunitati dar si pe alte teme de dezvoltare comunitara. Colaborarea ar urma sa aibe impact atat la nivelul comunitatilor rurale cat si asupra populatiei urbane din Bucuresti si imprejurimi.
Echipa CCB ne-a promis si o mini explorare a traseului,traseu care trece printr-o padure,pe langa lacul Zmeul,prin sate si pe langa ruinele curtii domnesti Ghika Cantacuzino si are de-a lungul sau diferiti producatori locali.
Mai multe despre acest proiect aici
Traseul a fost Bucuresti-Chitila-Tartasesti-Ciocanesti si retur.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu