marți, 5 iunie 2012

Cu bicicleta prin Dambovita 5 03-06-2012

Tura cu numarul 5 prin judetul Dambovita,tura care avea ca obiectiv principal Manastirea Cobia si bisericile din lemn din satele adiacente.
Planul era sa merg cu trenul pana in Targoviste si de acolo spre Bucuresti via Cobia-Gaesti-Lunguletu-Cosoba-Dragomiresti Deal,insa din cauza unei mici defectiuni ca roata de pe fata am hotarat sa ma intorc inapoi in Targoviste de la Cobia si sa iau trenul inapoi spre Bucuresti.
Traseul final a fost urmatorul:Targoviste-Ungureni-Mislea-Frasin Vale-Frasin Deal-Cobia-Blidari-Cobiuta-Manastire-Calugareni-Craciunesti-Capsuna-Mislea-Ungureni-Targoviste.
De-a lungul traseului am ramas uimit de frumusetea locurilor,sincer nu ma asteptam tinand cont ca zona vizitata este foarte aproape de 'civilizatie' si din experienta stiu ca tot ce se afla aproape de oameni isi pierde din farmec si frumusete,am gasit o zona impadurita din belsug,oameni simpli si sate care pareau ca au ramas oprite undeva in timp.
Primele obiective vizitate au fost bisericile din lemn,ridicate din bârne de stejar pe lespezi din piatră şi acoperite cu şiţă, bisericile din Frasin Vale, Frasin Deal, Mislea şi Copăceni constituie un grup arhitectural original, elocvent pentru ilustrarea capacităţii creatoare a meşterilor populari din această zonă.
Discuţiile cu localnicii îţi pot îmbogăţi şi cunoştinţele de istorie a românilor. Oamenii povestesc şi acum despre faptele celor 39 de voinici din ceata haiducului Miu Cobiu, care colindau cale de 50 de poşte dincolo de Sabar, spre Neajlov sau spre căile Potlogiului, dar şi despre înfruntarea de la 1764, chiar pe meleagurile Cobiei, dintre haiduc şi domnul Ştefan Racoviţă, care vroia să-l piardă.

Biserica din Mislea:










 Biserica din Frasin Vale:















 Biserica din Frsin Deal:






Biserica din Frasin Deal-Serbesti:


















Manastirea Cobia:





















Poze de pe drum :)




























Traseu de bicicleta 1610466 - powered by Bikemap 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu