miercuri, 6 aprilie 2011

Manastirea Caldarusani,palatul Ghica din Caciulati-03-04-2011

grupul biciclistilor


manastirea caldarusani,vedere frontala
 Inca un sfarsit de saptamana cu vreme frumoasa,inca o tura frumoasa.....ne-am dat de stire,tot pe Facebook ca Alexandru ne invita sa mergem sa vizitam Manastirea Caldarusani si palatul Ghica din Caciulati.La eveniment si-au anuntat prezenta vreo 40 de oameni insa la start,am fost vreo 27-28...bun si asa.
Am plecat din fata mcdonalds Obor spre Gradistea,unde era preconizata prima oprire mai lunga.Insa chiar la centura Bucurestiului,2 participanti si-au anuntat retragerea,deaoarece nu au putut tine ritmul cu noi.Viteza noastra nu a depasit 18-20 km la dus.
 Pe raza comunei Dascalu,am mai avut parte de un eveniment nefericit,Elena facand o pana care s-a soldat cu avarierea iremediabila a cauciucului.Dupa unele incercari nereusite,Elena a renuntat la tura si s-a intors cu microbuzul inapoi in Bucuresti.
Din comuna Dascalu pana la Caldarusani am avut parte de vant din toate directiile,vant care ne-a cam taiat cheful de pedalat si ne-a si incetinit sesizabil.
Din comuna Gradistea,am mers inainte spre Moara Vlasiei si la cativa kilometrii am facut dreapta spre Manastirea Caldarusani,pe un drum foarte bun si frumos,ca peisaj.
lespede sculptata in parcul manastirii
  


La Manastirea Caldarusani,aglomeratie mare,multi oameni veniti sa scape de pacate sau sa faca alte lucruri care sa-i apropie de Dumnezeu.Cea mai tare faza mi s-a parut asta:in afara manastirii,in parcare erau niste credinciosi care isi sfinteau masina.nu asta m-a surprins in mod special...vorba aia..mare e gradina domnului,ci atitudinea si expresia faciala a preotului in timp ce insotitorul sau(dascal,cred)citea rugaciunea respectiva,ca sa nu mai spun ca dupa ce au terminat au plecat de langa masina zambind vizibil.Imi explica si mie cineva care este faza cu sfintitul masinii?sunt un tip credincios din fire insa sa faci asa ceva mi se pare o mare prostie....

interior palatul ghica
 De la manastirea ne-am intors inapoi in soseaua ce leaga Gradistea de Moara Vlasiei,am facut dreapta spre Balotesti si profitand de absenta vantului am calcat un pic mai tare pedala,pana la iesirea din Moara Vlasiei,unde ne-am oprit pentru hidratare la o terasa cu cea mai rece bere la halba pe care am baut-o anul asta :)))
De la terasa,am ajuns relativ repede la urmatorul obiectiv de pe lista noastra si anume palatul Ghica din Caciulati.







Despre palat....mi-a placut ca inca este in picioare,mi-a placut pozitia sa si domeniul/parcul care il inconjoara,mi-a placut linistea si verdele copacilordin jur.
Aici s-a facut o pauza mai mare,fiecare s-a intins pe iarba si a stat la povesti sau s-a plimbat prin parc.
nu am putut fotografia interiorul pentru ca era inchis,ori era inchis duminica ori se terminase programul,nu am inteles exact.mai multe detalii despre palatul Ghica :aici
palatul ghica

palatul ghica,vedere de pe malul raului

aleea principala a domeniului ghica
 De la palat,fiecare a mers in ritmul lui,drept urmare la intrarea pe soseua Tunari,ne-am asteptat vreo 10 minute :))
Pana in comuna Tunari ne-a insotit iarasi vantul,ca deh...ce este frumos se termina repede.din Tunari s-a mers cat de cat grupati pana in Pipera,unde ne-am despartit,unii acasa,iar altii in parcul Izvor la o bere si o shaorma.....deh...avem contract :))

Felicitari participantilor!
Multumesc pentru poze ANDREI
palatul ghica


manastirea caldarusani

picturi,manastirea caldarusani

Un comentariu:

  1. la cat timp se petrece in masini in bucuresti (cel putin!), inchisi intre fiare, ni se pare ca masina ne-a devenit casa... de unde, probabil, si dorinta de a o sfinti! :))

    RăspundețiȘtergere